Blodmider hos krybdyr !

Hos de fleste i krybdyrs hobbyen er Blodmider ( Ophionyssus natricis ) den store frygt at få ind i terrarierne, her kan du læse og se mere om bekæmpelse af disse.

Svære angreb kan let diagnosticeres visuelt, da blodmiderne sidder synligt på værten, man vil også kunne se at nogen skæld på kroppen peger op af, da miderne sidder nedenunder.

Inficerede dyr kan optræde rastløse og gnubbe sig op af vægge og inventar.

Tjek din Slange ved at lade den glide gennem en hvid bomuldshandske eller et stykke køkkenrulle, på den måde kan man let observere, om der falder mider af.

Man kan også kigge efter små sorte prikker i vandskålen, som er druknede mider.

Dyr med blodmider skal straks isoleres fra andre dyr, da dyrene svækkes, og i svære tilfælde kan dø, blodmidernes hurtige formerings evne gør at få blodmider hurtigt bliver til mange tusinde, de er iløbet af 8 - 12 dage kønsmodne, og den kønsmodne blodmide er kun ca 1mm store.

Det ideelle klima for mider er temperature mellem 23ºC og 30ºC og en luftfugtighed på 70-80%, temperature over 38ºC eller under 1ºC over nogle dage, vil slå alle stadier fra æg til voksen ihjel. Det samme gælder for luftfugtighed under 20%.

Miderne drukner hurtigt i vand. Derfor vil man ofte opleve inficerede slanger bade meget.

Husk altid at holde rent omkring dine dyr, spritte hænder, og ikke mindst at holde nye dyr i isolation indtil du er sikker på at de ikke medbringer blodmider til dine andre dyr, og terrarier.

Blodmider som ses på slanger findes ikke i den danske natur, og kan ikke overføres fra katte, gnavere, fugle eller grene som indsamles til terrariepynt.

De fleste angreb stammer fra nyindkøbte dyr, håndtering på messer, dyrehandlen, eller fra besøg hvor gæsten har været i kontakt med blodmider i anden dyrehold.

Du kan læse mere om selve Ophionyssus natricis på dette link :

Se nedenstående video om behandling, og produkter til behandling af blodmider.

 

Brian fra Mysnakes TV snakker med Peter fra Zooniverse om blodmider, og hvad man kan gøre hvis man har fået besøg af disse "banditter"