Begyndersiden for snoge

Er du ny med snoge, og/eller ønsker du snoge på hobby basis, er her et par gode "nice to know" oplysninger :
( nedenstående oplysninger er baseret på Lampropeltis arten, som er dem vi beskæftiger os mest med )#. først og fremmest mener vi at det er vigtigt at finde en snog som du syntes virker spændende, og derefter søge masser af oplysninger på www, hos folk i hobbyen m.m. så du er sikker på at have masser af viden om dyret så du ikke laver fejlkøb.

#. Hvad betyder 0.0.1 ?
Dette er så man kan se hvad køn dyret er, man skriver altid hannen først, derefter hunnen og til sidst ikke kønsbestemte dyr.
1.0 er en han. - 0.1 er en hun - 0.0.1 er en ikke kønsbestemt.
F.eks: 1.2 = en han og 2 hunner og 0.0.3 = tre ikke kønsbestemte.

#. Når du køber terrrarie til dit dyr skal du sørge for at det er i en passende størrelse, køber du det for stort vil dyret ikke føle sig tryg og evt. have problemer med at indtage føde m.m., køber du det for lille vil det ikke have nok mulighed for at udfolde sig, og væksten kan holdes tilbage. ( spørg hos din dyrehandel )

#. Når du kommer hjem med dyret skal det have ro i terrariet i nogle dage så det kan vende sig til sit nye hjem, ligesom det heller ikke skal fodres de første dage.

#. Vil du selv bygge dit terrarie skal du være sikker på at det bliver 100% flugtsikker, da slangerne kan komme ud af selv de mindste huller og sprækker.

#. Slanger er vekselvarme, det betyder at de ikke regulerer varme som os mennesker, når slanger bliver for kølige søger du mod solen eller anden varme for at hæve deres temperatur, derfor skal et terrarie altid have en "kold" ende, og en "varm ende" , for at lave den varme ende af terrariet skal der bruges en varmeplade.
Slangerne har brug for at der er mellem 27gr. -> 30gr. i terrariet.
Temperaturen kan dog sænkes til 22gr. om natten.

#. Der findes mange forskellige slags bundlag bl.a. bark, savsmuld, akvarie sten m.m. dog ikke Ceder spåner, da de er skadelige for dyret, og det er det ikke at anbefale at bruge sand i bunden, da dette kan sætte sig mellem skællene på dyret.

#. For at dyret kan gemme sig er det ligeledes vigtigt at det har en hule i bunden af terrariet, samt en "hylde" / skjul i toppen af terrariet.

#. Bruger du grene m.m. fra haven skal dette altid overhældes med kogende vand inden det bruges i terrariet så alle bakterier, og smådyr er døde.
Der må ikke bruges grene fra træer der bærer frugt og bær.

#. Snoge har ikke brug for UV lys, dog er det en god ide at montere et døgnur på det almindelige lys i terrariet så snogene får en dagsrytme.

#  Nogle snoge er kannibaler og kan derfor ikke gå sammen i terrariet, undersøg derfor alt inden du anskaffer dig dyret.

#. Snoge kan sluge et bytte, der har mindst lige så stor omkreds, som de selv har. Det kræver nogle tilpasninger for at klemme et så stort bytte ned. Slanger har derfor ikke noget kæbeled. Kæberne holdes i stedet sammen af elastiske ledbånd, hvilket betyder, at slanger kan åbne munden 180 grader.

#. Vi fodrer vores små unger med Pinkys ca hver 5. dag, vores ungdyr fodres med mellemstørrelse mus ca hver 10.dag, og de voksne slanger fodres hvar 21. dag med fuldvoksne mus.
Foder altid med passende størrelse døde mus. ( levende kan lave skade på dyret )

#. Har du snoge til at gå sammen i terrariet, må de ikke fodres sammen, flyt derfor den ene et andet sted for fodring.

#. Spiser dine snoge ikke i en periode er dette ikke unormalt, så lang tid dyret ser frisk ud og er aktiv er der ikke noget at være nervøs for.

#. Tvangsfodring er ikke sundt for dyret, men kan være nødvendig, skulle dette blive aktuelt skal du søge hjælp hos erfarne folk så dyret ikke bliver skadet.

#. Sørg altid for at der er frisk vand i vand-/bade-skål, og rengør skålen en gang om ugen.

#. Et par dage efter fodring kommer snogene af med afføring, fjern altid dette så dyrene har et rent terrarie at gå i.

#. Ang. dvale, så er der mange meninger, men vores dyr er ikke i dvale før de er helt voksne, og under dvale køler vi dem ikke ned, men holder dem ved stue temteratur, de går dog uden lys og foder, og vi har bestemt ikke problemer med parring, men søg mere info om dine snoge på nettet, for som sagt så er der mange meninger.

#. Slanger skifter ham 4-8 gange om året, og selve aktiviteten bliver styret af en blanding af hormoner og vækst. Frekvensen af hamskifter er afhængig af flere faktorer, hvoraf fødeindtagelse og omgivelsernes temperatur er de vigtigste. Hele processen kan tage op til 3-4 uger, og fordi slanger ikke har øjenlåg, skifter de også deres skind over øjnene. 
Når snogen får mælkehvide øjne er der kun få dage til hamskifte, og nogle snoge vil i den periode ikke indtage føde.
Helt små baby snoge skifter dog med kortere intervaller.

#. Kønstestning af snoge bør kun udføres af erfarne folk, da du kan skade dyret hvis det ikke udføres korrekt.

Held og lykke med dit valg af snog. 🤩 Skulle der være noget "Begynder info" som du syntes mangler på denne side, er du meget velkommen til at sende os en mail.